Bølgemose 5, 5970 Ærøskøbing

180° HAVUDSIGT OG ENESTÅENDE NATUR

Nær Ærøs højeste punkt, Synneshøj i Bakkelandet - eller de ærøske alper, som området også kaldes - finder man Bølgemosegård på den bugtende grusvej, Bølgemose, mellem Bregningemark og Skovbymark.
 
Man befinder sig her i noget af Ærøs absolut rigeste natur. Havørnen, der har rede i den nærliggende ådal, henter i foråret redemateriale på marken neden for gården, og resten af sommeren svæver rørhøgen og andre rovfugle over enge og diger. Året rundt kan man finde sjældne fugle og insekter. Det er da også haven i Bølgemose, der har trukket avisoverskrifter på grund af sin ypperlige biodiversitet, blandt andet med den enestående fordobling af svirrefluebestanden for Ærø.
 
Beliggenheden er helt unik. I første række, skrånende mod det indtagende øhav, ligger Bølgemosegård (1883) i 30 meters højde. På ingen andre ejendomme er udsigten så bjergtagende som fra Bølgemosegård. Fra vest med Avernakø og Korshavn til hatbakkerne på Langeland i øst. Og ind i mellem øhavet med alle dets holme og øer. På et hav, der altid er i forandring og befærdet af hvide sejl og farverige færger. Kun 400 meter fra gården er der i alle retninger adgang til det fineste badevand. Her er både udsigt, plads, ro, idyl og enestående natur - sjældent udbudt i salg.
 
Fra 2005 har gården undergået en række forbedringer. Den arkitekttegnede førstesal kom til i 2007, hvorfra der er havudsigt fra fire store værelser med kviste og loft til kip. De fleste af dem er tilmed forsynet med hems og himmelvinduer.
 
Bølgemosegård, der er på 257 m2, består af stuehus, en staldlænge, en lade og en dobbelt garage.
Stueplan består af et dejligt, rummeligt køkken med klinkebelagt gulv og gulvvarme. I forlængelse af køkkenet er der adgang til fint fadebur. Derudover en spisestue og stue, begge med de oprindelige plankegulve. Stueetagen rummer desuden entré, to værelser, et meget stort bryggers med grovkøkken og vaskemaskine/tørretumbler. Også her er der klinkebelagt, med gulvvarme.
 
Herudover findes et stort badeværelse med muret bruseniche, gulv med klinker og gulvvarme.
 
Fra stuen er der udgang til haven og den halvcirkelformede terrasse omkranset af store marksten.
 
Alle oprindelige døre og karme er bevaret og denne stil er gennemført på førstesalen, hvor originale fyldningsdøre fra det gamle Ærøskøbing binder det hele smukt sammen.
 
Den anden længe står som staldbygning - her er der frit slag til evt. nyindretning. I forbindelse med staldlængen findes en ladebygning med stort og tørt betondæk til opbevaring og høj portåbning. Her er plads til båd, biler eller anden opmagasinering.  
 
Der er centralvarme i huset. Varmeforbrug ca. 2400 ltr. olie på årsbasis. Radiatorer i alle husets værelser, også på 1. salen. Vandvarmeren kan skifte ml. henholdsvis olie eller el. Der er desuden brændeovn i spisestuen. Huset er velisoleret. Der er klargjort til solpaneler på taget, hvis man ønsker dette.
 
Som den eneste landejendom i området er der vandforsyning med vandværksvand fra Søby Vandværk. Der er indlagt fibernet på adressen og tilsluttet med både indvendig og udvendig boks. Huset har undergået radonmåling i stueetagen til 70 Bq/-20 m3. Den gennemsnitlige koncentration ad radon i danske enfamilieshuse ligger - ifølge Videncentret Bolius - på 77 Bq/m3.
 
Gå på opdagelse i Bølgemose, find ejendommen på Instagram: @bakkelandet
 
Haven og de omkringliggende jorder er et helt eventyr for sig. Frugttræer, buske og masser af fugleliv blandt valnød, hassel, hyld, hvid- og rødtjørn, lind og kastanjer, aske og elme. Med fastboende svaler, stære i kasserne, fluesnappere og fuglekonger, jernspurve og stillitser - og det rige insektliv. Om sommeren summer humlebierne i akaciernes hvide, velduftende blomsterklaser, og under syrener, jasminer og dronningebuske lunter pindsvinet rundt, ligesom harer, fasaner og rådyr er naturlige gæster.
 
For den ægte naturelsker er der her virkelig noget at gå på opdagelse i. Engen bag gården, rummer rent overdrev med nikkende blåklokker og sommerfuglesværme. Fra alle steder i haven, der skråner let bag huset, kan du nyde denne 2000 m2 oase og udsigten over øhavet. Det er kort sagt et lille paradis.

Kontakt os

Bestil fremvisning

Bestil salgsopstilling